Collbató

La vila de Collbató ha estat durant segles el portal d’entrada per excel·lència de Montserrat, la muntanya més emblemàtica del Principat. Milers de peregrins d’arreu i visitants en busca de pau han passat al llarg de la història per Collbató, potser fent-hi nit, de camí al santuari, guardant en la memòria el record d’un poble que navegava entre el món agrari de secà (vinya i olivera) i la tragineria.

Les Coves del Salnitre, refugi del personatge llegendari del bandoler local Mansuet Boxó, són un dels atractius principals d’aquesta vila que gaudeix d’una localització privilegiada als peus de Montserrat i d’on s’abasten tots els tresors naturals que amaga la muntanya.

Però Collbató no compta solament amb l’atractiu natural de la muntanya sinó que alberga un contingut cultural, històric i artístic de gran valor. Descobriu el castell i el nucli medieval, l’arquitectura popular, l’art modernista, el Museu de Coses del Poble, l’antic molí d’oli, l’internacionalment conegut Taller d’Orgues Blancafort i l’església de Sant Corneli realitzant un agradable passeig pel poble.

L’economia ha estat basada bàsicament en l’agricultura i la vida al poble ha estat molt lligada al fet traginer, que s’encarregaven de portar mercaderies i passatgers fins al monestir; però, l’activitat que dona més renom a Collbató és la de la construcció d’orgues, construcció artesanal amb fusta i metall, de sonoritat i qualitat apreciades arreu del món. S’inicia a 1926 amb l’italià Silvio Puggina, i ara es regida per la família Blancafort.

LA MEVA: coneixia Collbató com a lloc de pas. Gràcies a la meva germana Montse, qui em va informar del seu atractiu, vaig visitar aquest bonic lloc. La veritat és mes bonic del que em pensava. Vaig trobar les Coves de Salnitre tancades per obres.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s