Aiguaviva

El municipi d’Aiguaviva presenta unes característiques singulars. El seu territori compta amb innombrables turons d’escassa alçada, amb cims arrodonits i situats indiscriminadament pel territori com si hom s’hagués entretingut a integrar-los acuradament dins aquesta contrada encisadora. Entre un turó i l’altre, s’estenen amples planes de conreu, en general molt fèrtils.

Sant Joan d’Aiguaviva situada a l’extrem de la plaça, s’hi accedeix per unes escales. És un edifici gòtic amb un absis i un creuer neoclàssic, igualment que la petita portalada construïda l’any 1830. La parròquia va ser l’embrió de l’antic nucli per pertanyia a al monestir de Breda.

Els primers assentaments daten de l’època romana. Les escabusseres restes d’una antiga torre sepulcral romana, malgrat la seva mala conservació i la migradesa dels seus elements ens fan avinent aquest antic poblament. Aquesta zona havia estat escollida pels assentaments romans com així ens ho denoten no solament aquestes restes, sinó la preservació d’una torre sepulcral romana (molt més ben conservada) en el veí terme de Vilablareix i les restes també trobades a Bell-lloc.

Aiguaviva és un municipi de la comarca del Gironès que forma part de l’àrea urbana de la ciutat de Girona.

LA MEVA: petita població del Gironès, el masos és un dels seus referents.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització