Albarca

El poble de Albarca, per a la gent de la zona Aubarca, es troba en un racó privilegiat als peus de Montsant, en un punt on s’ajunten la solana i l’ombria de la muntanya amb les últimes estibaciones de la serra de Prada de Conflent.

És, doncs, un enclavament estratègic ja conegut des d’antic. L’origen del poble és musulmà: una almunia als voltants del castell de Siurana. Prop del poble es troben vestigis de població d’aquest període: tombes excavades en la roca de la Parada de la Guineu que mostren els enterraments d’una petita comunitat medieval.

Després de la conquesta cristiana, es va desenvolupar el nucli habitat al costat del castell, documentat en 1182 i del que avui dia queda molt poc.

Actualment, Albarca s’ha convertit en un lloc de segona residència, amb molt pocs habitants que resideixin de forma fixa al llarg de l’any. Quant a serveis, compta amb un refugi del Centre Excursionista de Tarragona i un allotjament rural independent.

Malgrat estar pràcticament deshabitat, el poble encara conserva tot l’encant per endavant i destaca l’absis romànic de la seva Església.

Des de Albarca es poden realitzar múltiples excursions a la Serra de Montsant, així com arribar a l’Ermita de la Mare de Déu de Montsant.

LA MEVA: molt petita població, desconeguda fins ara. 

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Priorat