Amer

Amer és una vila i municipi de la comarca de la Selva, situat a l’extrem septentrional de la comarca.

Des de temps immemorials que els ibers ja habitaven les muntanyes d’Amer, però no fou fins al 840 que fou fundat el poble com a nucli.

Als primers temps la vila va tenir un fort creixement, apareixent al segle XII les primeres dades del seu mercat setmanal.

Des d’aleshores fins a l’actualitat el municipi ha estat marcat per diversos moments històrics, com el terratrèmol del 1427-

La Vila vella d’Amer és un conjunt arquitectònic de cases adjacent a l’antiga muralla i Monestir de Santa Maria, amb cases d’interés històric con Can Gasull, Can Boles i Can Mont.

El Monestir de Santa Maria d’Amer és un temple religiós que forma part del conjunt monàstic benedictí. Encara que va estar vinculat amb el bisbat de Girona, durant els segles XI i XII es va mantener independent.

La plaça porxada, és el centre de la población. El més destacable és la seva grandària. Considerada com la segona plaça porxada més gran de Catalunya, amb la particularitat que tots els porxos són diferents.

Ermita de Santa Brígida, románica dedicada a la santa del poble, recentment reconstruïda pel grupo esquelles està erigida sobre un cim rocós. És una cèl.la monástica de l’edad Mitjana i mirador de la rodalia. A la part adjacent i superior hi ha un refugi.

Torre de Rocasalva situada a la falda del Puigdalí, masia amb torre circular reformada el s.XIX. Pertanyia a la familia Roca-Salva, senyor del Castell d’Estela. La torre té una alçada de 16m. s.XIII-s.XI.

La principal via de comunicació és la carretera C-63 procedent de Lloret de Mar i en direcció a terres olotines, que travessa el terme de sud a nord-oest. Paral·lel a aquesta carretera corria el ferrocarril de Girona a Olot, que funcionà entre el 1895 i el 1969. Una antiga pista de muntanya que ha estat condicionada mena a Sant Martí Sacalm i diversos camins veïnals uneixen masies i agregats.

LA MEVA: bonica població. Ingresidents: la vila vella, la plaça porxada i tot dins un entorn natural potent. 

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització