Amposta

La ciutat està situada al marge dret del riu Ebre, amb abundants indicis arqueològics, entre els quals un poblat ibèric amb set sitges de gra a la zona del castell, un altre a la zona del pla d’Empúries i una necròpolis a l’Oriola, i durant l’època musulmana, la fortificació aràbica que van establir sobre aquest poblat ibèric.

El pont penjant és un dels trets més característics de la població, es va construir entre 1915 i 1921. Va ser el segon pont penjant del món fet de formigó armat, i en el seu moment ostentà el rècord mundial de fonaments a major profunditat (25 m) i el d’il·luminació de l’estructura.

L’església principal del poble és l’Arxiprestal de l’Assumpció. Altres esglésies són la de Sant Josep, al barri del Grau, i la del Sagrat Cor al barri de Valletes.

El Castell d’Amposta, fou destruït el 1466 durant la guerra civil catalana. De l’edificació original només resten les bases de dues torres, la muralla que dóna al riu, el fossat i part del Quarter central, car la pedra fou emprada per a altres construccions de la zona.

LA MEVA: tot molt a prop, pont penjant, ajuntament, església i castell, en pocs metres tens molta riquesa monumental.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s