Arenys de Mar

Arenys de Mar és un dels municipis principals de la comarca del  Maresme. L’any 997 hi ha el primer esment conegut del topònim Arenys posat en relació amb l´Església de Sant Martí (actualment Arenys de Munt). Amb una vida de més de 400 anys, Arenys té un gran patrimoni cultural.

Hostal i forn de pa des del segle XVII, a partir de l’any 1773 es va convertir en la seu de l’ajuntament.

L’edifici Mont Calvari és un edifici d’estil castellà construït al voltant d’una antiga ermita (s. XVI), dedicada al Crist del Calvari. S’aixeca entre el turó del Mal Temps, un bell mirador sobre la mar, i el port. El port d’Arenys és un dels més importants de la costa catalana. És l’exemple més evident de la llarga història i tradició marinera de la vila.

El mercat municipal és construït entre 1925 i 1929 per l’arquitecte Ignasi Mas, l’edifici té una façana de maó vist, amb grans finestrals i coronada per vuit pinacles de pedra treballada.

L’edifici Xifré i jardins és un edifici neoclàssic construït com a hospital per a pobres per l’americano Josep Xifré i Casas entre 1844 i 1846. A l’interior es conserva el seu mausoleu. L’edifici és avui d’ús municipal.

Centre Cultural Calisay està situat en un antic molí fariner, l’edifici va ser ampliat a principis del segle XX, en estil neogòtic, per produir el licor d’herbes Calisay. Actualment és el Centre Cultural.

Antic hospital de Sant Jaume (s. XVII), el Museu Marés de la Punta, conserva una de les col·leccions de puntes de boixet i a l’agulla més importants d’Europa, donació de l’escultor i col·leccionista Frederic Marès.

L’església de Santa Maria és construïda entre finals del segle XVI i començaments del XVIII, conserva a l’interior un espectacular retaule, obra de Pau Costa (1706-1711), màxim exponent del barroc català.

El Cementiri és construït entre 1865 i 1867, acull mausoleus realitzats per destacats escultors catalans com Venanci Vallmitjana, Josep Llimona o Frederic Marès. El poeta Salvador Espriu, enterrat aquí, el convertí en el mític cementiri de Sinera.

Arenys de Mar, és una autèntica vila marinera i la riera el seu eix.

LA MEVA: bonica població, espais importants per visitar i dificultats per aparcar el vehicle, millor zona port o part central de la riera.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s