Arenys de Munt

Municipi de la comarca del Maresme, Arenys de Munt està situat a la zona interior limitant amb la comarca del Vallès Oriental.

Des del seu naixement com a parròquia el segle IX, Arenys de Munt fou Sant Martí d’Arenys.

A Arenys de Munt la tradició de les puntes de coixí ve de lluny, almenys des del 1698, on es documenten les primeres puntaires del poble. Testimoni d´aquesta tradició es el Monument a la Puntaire d’Etsuro Sotoo, que ret homentage a les puntaires d’Arenys i al seu reconegut art del ret fi.

Mostra un relleu molt accidentat a causa de la presència de les serres de Montnegre i del Corredor. La Riera d’Arenys  o de Sobirans és l’eix vertebrador i dóna caràcter al poble.

El Santuari de la Verge de Lourdes és un lloc molt conegut d’aquesta població i dels pobles veinals.

Castell Jalpí és una finca senyorial situada entre els dos municipis d’Arenys. L’antiga masia es va convertir en Castell quan va esdevenir vivenda habitual dels nou recent casats “Don Augusto Borràs i Jalpí” amb “Doña Sofía de Algorta y Albaroa”.

LA MEVA: sens dubte, la riera d’Arenys és l’eix vertebrador de la població. He anat en casaments i enterros. Vinc a veure el pessebre com a tradició. Tinc amics i familiars. 

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s