Argentona és una vila i municipi de la comarca del Maresme. Està situada a la part central de la comarca, i va des dels peus de la Serralada Litoral fins a gairebé la costa.
L’antic ajuntament és un edifici conclòs el 1693, propietat de la Seu (Catedral) de Barcelona, amb funcions de graner i celler dels seus dominis a Argentona. El 1877, a causa de la desamortització de Mendizábal, passà a ser municipal. Seu de les Escoles d’Ensenyament Elemental fins al 1931, quan el Consistori municipal es traslladà a aquest edifici fins al 1991.
L’església de Sant Julià, les primeres notícies de la parròquia són del 1025. L’església, d’estil gòtic tardà, es consagrà el 1539, data inscrita a l’arquivolta de la porta. El campanar s’edificà el 1559.
La línia del tramvia de Mataró a Argentona funcionà des del 1928 fins al 1965, quan una rierada s’emportà el pont de la riera d’Argentona. Afavorí la comunicació amb Mataró i Barcelona, i va facilitar que Argentona es convertís en un poble d’estiueig, amb la línia que arribava fins als manantials Burriac i Ballot i a l’Hotel Solé, i alhora facilità la mobilitat dels argentonins cap a la indústria mataronina.
El Museu del Càntir d’Argentona és un equipament museístic de nova generació, amb un discurs museogràfic actual, que conserva i difon una important col·lecció de més de 4.000 atuells per a l’aigua, la gran majoria càntirs de terrissa tradicional, que mostren un recorregut de quasi tres mil anys de creació de la humanitat, des de l’edat del bronze fins a l’art contemporani, amb diversos exemplars de Pablo Picasso.
LA MEVA: tranquila i bonica població molt coneguda pel seu museu del càntir.