Arles de Tec

Arles de Tec és una vila i municipi de la comarca del Vallespir i situat a la riba del riu Tec.

arles3

La vila té el seu origen en l’antic monestir de Santa Maria d’Arles. El cenobi es va fundar primer sobre uns antics banys romans però a finals del segle XI, l’abat Sunifred, va ordenar el trasllat fins el seu emplaçament a Arles.

Aquest monestir va ser el primer que es va construir a Catalunya després de l’ocupació per part dels sarraïns. Va rebre la protecció de diversos comtats, com el de Cerdanya o el de Besalú.

El sarcòfag de la plaça de l’església. Crida «Santa Tomba». Aigua clara no para de córrer des que va donar hospitalitat a les reliquas dels sants Abdon i Sennen.
Curiositat per uns, veneració per altres, és l’únic vestigi del santuari paleocristià dels banys termals romans.

arles2

arles10

L’alcaldia està situada a l’edifici conegut com els Indis. Va ser construït a principis del segle XX per Jospeh-Pierre Monin, propietari d’unes mines. L’estil arquitectònic és el de la Belle Époque, molt popular a finals del segle XIX.

arles4

A 2km d’Arles sur Tech, en direcció de Prats de Molló, tremends penya-segats i profunds precipicis. El torrent sota el pont es diu la Fou (vella paraula catalana que significa el precipici) corre des de fa 2km a través d’una muntanya de pedres molt estreta. Les Gorges de la Fou són les més estretes del món, un lloc únic geològic fenomenal.

LA MEVA: població molt estimada, ja que està agermanada amb Pineda de Mar. Hi he anat molts anys a fer el Correfoc. He visitat les gorges, espectaculars!

FITXA TÈCNICA

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s