Arsèguel

El terme d’Arsèguel és situat al nord-est de l’Alt Urgell. Arsèguel ofereix una de les imatges més divulgades de la comarca: el poble amb el Cadí nevat al fons. Justament Arsèguel és una de les més belles portes d’entrada al Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Arsèguel d’origen preromà, citat del any 996, situació de on surt el sol nord-oest direcció Toloriu i sud mirant la serra del Cadi Sud-oest on es pon el sol vers la Seu d’Urgell, al poble actualment i viuen uns cent habitants que sols unes 15 famílies i viuen habitualment la resta segones residencies.

L’església de Santa Coloma té elements romànics amb modificacions d’èpoques posteriors.

Els orígens medievals d’Arsèguel són encara visibles en el conjunt arquitectònic del nucli, un dels més ben conservats del Pirineu, amb cases de pedra, teula àrab i balcons de fusta.
Del castell dels Cadell (segles XII i XIII), se’n conserven restes en murs de carrers i de cases del nucli.

Podem considerar Arsèguel com el poble català de l’acordió. Des de l’any 1976 s’hi celebra cada ultim cap de setmana de Juliol la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, el festival de música popular més antic dels Països Catalans. També, la fabrica de llanes del segle XVIIII començament del XX que actualment es un museu interessant de visitar, situat al pont de Arsèguel.

LA MEVA: el massís del Cadí tant proper ho fa tot espectacular.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Alt Urgell