ARTIES

Arties és una entitat de població del municipi de Naut Aran. És a la confluència entre el riu Garona i el seu afluent Valarties, a 1.144 metres d’altitut. El nom d’Arties és d’origen basc i significa «pla entre dues aigües».

Santa Maria és un bon exemple de la superposició de diferents estils, des de la seva nau romànica més antiga, a la seva esplèndida torre gòtica de cinc pisos i un gran rellotge.

L’església romànica de Santa Maria d’Arties, monument històric-artístic dels segles XI al XIII, al centre antic del nucli.

Davant de l’església s’aixequen les restes del Castell d’Arties o Entrasaigües.

Casa Paulet, amb unes enigmàtiques figures a les llindes de les finestres.

La Casa Portalà, s.XVI en perfecte estat. És una construcció amb una poderosa torre de planta quadrada. Al costat hi ha la petita capella d’en Gaspar de Portalà, del segle XVII.

L’església de Sant Joan, segle XIII, romànic, la trobarem a un costat de la carretera general  de Vielha a França (C-28).

És un dels pobles més sobresortints de l’Alt Aran i també una de les entrades al vessant aranesa del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, per la ribera de Valarties.

LA MEVA: sens dubte, el campanar d’Arties per a mi el més espectacular. El seu nucli urbà, el pas del Garona, el castell i palauets, són altres actius per no passar de llarg. 

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Val d’Aran

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s