Badalona

Badalona és una ciutat i municipi de la comarca del Barcelonès. El seu terme està situat entre la serralada de Marina i la costa marítima, a la riba esquerra del riu Bes`s, i limita amb la comarca del Maresme i els dos vallesos. Forma part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Actualment és la tercera ciutat de Catalunya en població.

L’edifici de la Casa de la Vila, obra de l’arquitecte municipal Francisco de P. del Villar Lozano, data de principis de la dècada de 1860. La Badalona d’aquella època era una vila de 12.000 habitants i el nou edifici acollia, a més de l’Ajuntament, una escola elemental, el laboratori, el jutjat municipal, el dispensari, l’habitació del conserge i el dipòsit de detinguts.

Les restes més antigues de poblament al terme es remunten al neolític i després a un poblat ibèric, però s’acostuma a datar la fundació de Badalona cap a l’any 100 aC., quuan els romans van fundar la població de Baetulo.

Dalt de la Vila és un barri de Badalona. Aquest barrri és el nucli antic i nucli de formació de l’actual Badadona. Com a tal, acull el Museu de Badalona, nombroses resta d’espoca romana de l’antiga Baetulo, la primera parròquia del municipi, entre altres elements.

La rambla de Badalona, oficialment passeig de la Rambla, és un vial urbà per a trànsit de vianants, ubicat al barri del Centre, just al costat de la via del tren. El passeig i el conjunt arquitectònic estan protegits com a Bé Cultural d’Interès Local.

El Pont del Petroli és un antic pantalà que s’endinsa uns 250 m en el mar i uns 6 m per sobre d’aquest, oferint una panoràmica privilegiada de la ciutat vista des del Mediterrani. S’ha convertit en un dels símbols de la ciutat.

Anís del Mono és una marca registrada de licor anisat que es va crear a la destil.leria fundada l’any 1868 a Badalona.

El monestir de Sant Jeroni de la Murtra o de Sant Jeroni de Nostra Senyora de la Vall de Betlem és un antic cenobi de l’orde dels jerònims situat a la vall de Poià o de Betlem, a la serralada de Marina, al barri del Canyet del municipi de Badalona. El monestir va ser fundat el 1416.

LA MEVA: aprofitant per anar al Museu «Badalona ciutat romana», he fotografiat la Badalona que a mi m’agrada. 

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s