Bagergue

És el poble habitat més alt de la Val d’Aran, situat a 1419 m d’altitud, a l’Alt Aran, i a més del seu bell entorn de parets verticals i excel·lentes prats de pastura, allotja l’única formatgeria de la Vall, on es pot visitar el procés d’elaboració.

A Bagergue destaquem l’església parroquial de Sant Félix, inicialment romànica, del segle XIII, que va tenir transformacions, es va substituir l’absis semicircular original per un presbiteri quadrat i es va afegir dues capelles, una sagristia i un campanar. A l’interior de la nau hi trobem un Crist molt primari del període gòtic de transició i una estela funerària preromànica de força importància.

Formatges Tarrau, produeix formatge artesanal, exclusivament elaborat amb llet crua de vaca. El seu objectiu principal és la recuperació de l’elaboració del formatge tradicional aranès, usant els mateixos processos que es realitzaven antany a l’antiga casa Ushet de Bagergue.

Pel seus carrers empedrats i endreçats, es pot anar tot passejant a visitar el museu particular «eth corrau» , una mostra de 2.500 objectes que reflecteixen una cultura, unes tradicions , un món laboral i artesà  ancestrals.

LA MEVA: és el poble de mes altitud de la Val d’Aran amb vistes panoràmiques i la formatgeria com a referents mes interessants.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Val d’Aran

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s