Banyoles

El casc antic de Banyoles és l’origen de la vila medieval i sorgit a l’ombra de la construcció del Monestir de Sant Esteve, benedictí que va acabar donant peu a la formació de la vila vella, a partir del segle IX.

Carrers de pedra, placetes i racons, edificis civils i religiosos, art i el pas de l’aigua a través dels recs de sortida de l’Estany, conformen un centre únic que cal conèixer i visitar a fons.

La Plaça Major ja es troba documentada a finals del segle XIII, i des del 1999, el conjunt històric de la Plaça està protegit per la Generalitat de Catalunya com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

A final del segle XIII, el bisbe va autoritzar la demolició de l’antiga església, que quedava petita en relació al creixement de població de la ciutat, i es va edificar el nou temple Santa Maria dels Turers, que es va finalitzar cap al 1333, d’estil gòtic.

El Monestir de Sant Esteve es pot considerar la primera fundació monàstica benedictina de Catalunya, declarada edifició protegida com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat i altres administracions, des del 1973.

El Museu Darder és un equipament museístic centratalterritori i amb un component naturalista.

La Llotja del Tint és un edifici gòtic civil del segle XV dedicat originalment, tal com el seu nom indica, al tint de teixits. Actualment, l’edifici compta amb planta baixa i planta pis i és una sala d’exposicions d’art contemporani municipal.

La protecció de la vila de Banyoles mitjançant la muralla va començar a principi del segle XIII i es va allargar en el temps fins al segle XV. Originalment, les portes es tancaven al vespre i no es tornaven a obrir fins al res de les oracions de maitines de l’endemà.

+informació Estany de Banyoles

LA MEVA: tots anem a visitar el llac però ens oblidem  de visitar un centre històric ric en continguts, bonic i molt restaurat. Ho recomano!

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s