Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor

La Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor es troba a la plaça Sant Just de Barcelona, amagada entre la traça d’alguns dels carrers més antics de la ciutat vella. Les recents troballes arqueològiques han permès aprofundir en l’origen de l’església i concloure que a Sant Just, com a la Catedral,  hi hauria hagut un culte cristià ininterromput des del segle IV.

santjust1_phixrfotografia: F.Avellaneda

Al segle XIV es va construir la basílica actual, d’estil gòtic, en el mateix indret on hi havia hagut una construcció romànica i l’antiga basílica visigòtica (segle VI). Quan entrem a l’interior de la basílica actual sorprenen les dimensions, però alhora l’extrema simplicitat, característica de la tradicional sobrietat del gòtic català.

santjust4_phixrfotografia: F.Avellaneda

santjust2_phixrfotografia: F.Avellaneda

santjust1_phixr (1)fotografia: F.Avellaneda

L’altar major és neoclàssic i va ser construït entre 1816 i 1832, substituint un altar del 1537 que estava presidit per un gran retaule renaixentista amb una talla de la Mare de Déu de Montserrat. Actualment es pot venerar una imatge de la Mare de Déu de Montserrat a la qual s’accedeix pel cambril. Presideix l’altar la icona del rostre del Senyor, l’original de la qual es venera en l’Església de Sant’Egidio de Roma.

LA MEVA: des de l’exterior no intueixes la riquesa interior.

FITXA TÈCNICA

+basíliques

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s