Basílica Santa Maria del Pi

Santa Maria del Pi és un dels grans temples gòtics de Barcelona. Amb la Catedral, Santa Maria del Mar i els Sants Just i Pastor, són expressió i testimoni de la fe, la prosperitat, la determinació i la sensibilitat artística dels barcelonins dels segle XIV.

pi1_phixrfotografia: F.Avellaneda

La primera referència documental data del segle X i testimonia l’existència d’una església dedicada a Santa Maria. Hi ha també una tradició no documentada que la remunta al segle V.

pi2_phixrfotografia: F.Avellaneda

pi3_phixrfotografia: F.Avellaneda

La basílica actual, iniciada cap a l’any 1320, va substituir el temple anterior romànic. Les obres van començar per l’absis i van culminar l’any 1391, donant com a resultat un dels edificis religiosos més característics del gòtic català, amb planta de nau única, coberta per set trams de creueria i capelles laterals entre els contraforts de la nau.

pi4_phixrfotografia: F.Avellaneda

Rosassa_de_Santa_Maria_del_Pi_a_Barcelona

La majestuosa rosassa és la més gran de Catalunya i una de les més grans del món. Les dimensions de la nau són 54 metres de llarg, 16,50 d’ample i 28,5 d’alçada.

pi8_phixrfotografia: F.Avellaneda

pi9_phixrfotografia: F.Avellaneda

La parròquia de Santa Maria del Pi, des de la seva construcció, ha estat considerada la «catedral popular» de Barcelona.

LA MEVA: les dimensions d’aquesta basílica potser són més espectaculars des dels exteriors. Un campanar gòtic dels més alts i una rosassa la més gran del nostre país, només per aquests motius cal fer la visita. 

FITXA TÈCNICA

+basíliques

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s