Begues

Begues és un municipi de la comarca del Baix Llobregat (Barcelona). Està situat a uns 400 metres d´altitud, en el sud-oest de la comarca, i una part molt important del Parc del Garraf es troba en el nostre terme, incloent els pics de Montau (658m) i de la Morella (594m). És el municipi amb més extensió del Baix Llobregat.

D’acord amb les excavacions de la cova de Can Sadurní, la història de l’ocupació humana a Begues comença fa almenys 11.000 anys, amb els caçadors-recol·lectors de l’Epipaleolític. No va ser fins fa uns 2.500 anys que van construir al Puig Castellar el primer poblat de pedra.

L’església parroquial de Sant Cristòfol fou construïda a mitjans del segle XX per evitar el llarg trajecte que calia fer fins alheres per anar del poble a l’antiga església de la Rectoria. És un temple de nau única, capelles laterals i la rosassa de la façana principal.

La Torra, casal amb una capella associada construït com a segona residència per Teodor Bosch, gran propietari barceloní. Fou escola de monges Dominiques, i actualment és seu de la Fundació Teodor Bosch. És un gran edifici senyorial amb una estructura formada per diversos cossos juxtaposats i una ornamentació de tipus eclèctic. Adossada a la casa hi ha l’església, d’estil neogòtic.

L’antic escorxador,és un edifici d’estil modernista construït als anys 20 de s.XX.que s’inscriu en l’estil d’edificis industrials de pedra i obra vista que tanta difusió va tenir a Catalunya durant les primeres dècades del segle XX Posteriorment fou magatzem municipal, fins que va ser  restaurat i convertit en un equipament públic municipal.

LA MEVA: població de mitjà tamany, arreglada i amb espais patrimonials interessants.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització