Biosca

El poble de Biosca està situat al peu d´un petit turó a la dreta de la riera del mateix nom. En entrar-hi, ens trobem un raval i, després de passar el pont, s´entra al nucli que restava tancat amb les muralles que baixaven del castell.

La plaça de l´Església és voltada de carrerons amb indrets coberts amb volta sobre les cases que conserven la fesomia medieval.

L´església de Santa Maria, com l´antiga església del castell, és de factura neoclàssica, a la llinda de la portalada duu l´any 1859.

El castell de Biosca, del qual encara perviuen restes de murs i una torre rodona central, és emplaçat al capdamunt del poble, sobre una roca. Vora seu hi ha l´antiga capella del castell, romànica, que era dedicada a Santa Maria i posteriorment a Sant Abdon i Sant Senén. Conserva la volta i a l´obra primitiva, probablement del segle XII, s´afegiren unes capelles gòtiques a migdia.

Sant Pelegrí, conegut també com a Santuari de la Mare de Déu del Pla, és una església romànica i monument protegit i inventariat dins el Patrimoni Arquitectònic Català.

LA MEVA: en un estat de conservació una mica deplorable i la sensació que està en procés de despoblació.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització