Bossòst

La població de Bossòst es troba situada a una altitud de 710 metres . S’encentra en el sector nord-est de la Vall d’Aran, a banda i banda del riu Garona i molt pròxim a la frontera francesa pel port de muntanya del Portilhon, que ho comunica amb la localitat propera de Luchon .

Un dels seus atractius és l’església de la Purificació de Maria, un temple del segle XII, “el més notable de la comarca i representatiu del romànic de la Vall d’Aran, i el que ha arribat amb menys modificacions”.

L’esvelt campanar d’estil llombard és dels més antics de la Vall. Declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) – Monument Històric.

L’aspecte arquitectònic i urbanístic denota una clara influència gascona, especialment en la construcció del passeig al costat del riu i de la carretera, amb nombrosos til·lers .

A la Plaça Major, que havia estat molt més espaiosa que l’actual, hi havia un gran om centenari que segons la tradició havia estat plantat per Enrique IV de França .

Històricament era la població més important de la vall , la seva vitalitat econòmica va fer que fos durant molts anys també la més gran. Actualment Bossòst és l’única localitat de la vall que ha mantingut la seva indústria transformadora de fusta i té una serradora. Al municipi també trobem una central hidroelèctrica que es nodreix de les aigües del riu Garona .

Avui Bossòst és un municipi eminentment turístic i comercial, basat sobretot en el turisme de frontera.

LA MEVA: la proximitat de la frontera francesa és ben notable. El riu Garona i la seva espectacular església, punts referencials d’aquesta població.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Val d’Aran