Breda

Breda és una vila i municipi de la comarca de la Selva. Forma part de la subcomarca del Baix Montseny. Se situa entre el Massís del Montseny i el Montnegre.

El poble es va originar a partir del Monestir de Sant Salvador de Breda de caràcter benedictí, fundat l’any 1038 pels vescomtes de Cabrera i que encara avui dia es pot observar i del que en queden molts edificis, entre ells l’actual església gòtica, o l’imponent campanar.

La primera construcció podria datar del segle IX d’estil preromànic, i seria l’església de santa Maria, actual seu de l’ajuntament.

De la resta d’edificis actuals cal destacar la ja esmentada església gòtica, del segle XIV amb unes dimensions enormes (33 m de llarg per 12,5 m d’ample) que juntament amb el campanar li fan digne el nom amb què va ser conegut durant molt de temps com «la Catedral de La Selva».

El patrimoni medieval de Breda ha sigut destruït diverses vegades durant els segles XIX i XX, durant les desamortitzacions i la Guerra Civil. El campanar va ser restaurat posteriorment.

La vila es troba en l’anomenada Plana de Breda entre la Riera de Breda (a l’oest) i el Repiaix (a l’est), a una altitud de 169 m sobre el nivell del mar. El terme municipal limita a l’est amb el municipi de Sant Feliu de Buixalleu i a l’oest amb el de Riells i Viabrea.

LA MEVA: el Monestir i l’entorn tan proper al Castell de Montsoriu i als massís del Montseny, són els seus grans atractius. També coneguda per la seva cerámica.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització