Cabanes

Cabanes és un municipi de la comarca de l’Alt Empordà, a les Comarques Gironines. És al bell mig de la plana de l’Empordà entre dos rius: la Muga i el Llobregat, cosa que ha comportat unes terres molt fèrtils.

Es creu que Cabanes es va formar a l’època dels romans, però no se sap del tot cert. El primer esment documentat data de l’any 935 amb el nom de Cabanas, que posteriorment i al llarg dels segles tindrà noms com Sant Vicenti de Cabanis, Cabannas… fins a l’actual Cabanes. Antigament,

Cabanes estava situada on hi ha avui el cementiri del poble, però degut a la riuada patida l’any 1421, que destruí el poble de Cabanes i que va causar nombroses víctimes, el poble es va traslladar a l’emplaçament actual.

Església parroquial de Sant Vicenç, segle XVIII.

Torre medieval, l’únic vestigi que queda de l’antic castell de Cabanes. És una torre cilíndrica d’estil romànic de 10 metres d’altura i murs de 2,60 m de gruix, en molt bon estat de conservació. Està declarada Bé cultural d’interès nacional.

Monestir de Sant Feliu de Cadins i església d’estil cistercenc dels segles XII – XIII. En l’actualitat és un mas de propietat privada.

Ermita de Sant Sebastià.

Els habitants de Cabanes tenen el sobrenom de potamolls (que significa amb els peus molls), perquè Cabanes està situat en un terreny fàcilment inundable.

LA MEVA: petita i una mica envellida població  de l’alt empordà. Tinc pendent de visitar encara que sigui els exterior el monestir de St. Feliu de Cadins. El més atractiu, la torre medieval i prou.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització