La vila de Camprodon és el cap de municipi i, a més, té altres nuclis urbans (Beget, Rocabruna i la Colònia Estevenell) i també una gran quantitat de poblament disseminat. Hi ha, a més, la urbanització de Font-rubí.
L’origen de la via se situa en l’any 1118, quan el Ramon Berenguer III concedí la construcció del mercat al costat del monestir de Sant Pere, embrió de la vila actual.
Molts són els llocs d’interés d’aquesta vila, el monestir de Sant Pere (s.X) i d’estil romànic, el pont nou (s.XII) sobre el riu Ter i permetia l’entrada a la vila i era part de la via cap a la Cerdanya. L’església de Santa Maria, de diferent estils i el museu dedicat al compositor català Isaac Albéniz, nascut a la vila el 1860.
No podem deixar de visitar el passeig de la Font Nova i el passeig Maristany, ambdós passeigs són els eixos centrals de les zones residencials dels primers estiuejants burgesos que van arribar a Camprodon a la fi del segle XIX i a començaments del segle XX.
LA MEVA: Camprodon és un pont, així ho coneixem tots!, però fer un passeig pels seus carrers més comercials és un plaer. En tenir propera les pistes d’esquí de Vallter, Camprodon sempre té molta vitalitat.