Canet de Mar

Canet de Mar, és una població de la comarca del Maresme. Un municipi obert al mar i envoltat de muntanyes, com el paratge del Montnegre-Corredor que forma part de la Serralada del Litoral.

A Canet hi va viure i treballar l’arquitecte, professor, dibuixant, polític i humanista Lluís Domènech i Montaner. Aquí hi va gestar obres tan importants com el Palau de la Música Catalana i l’Hospital de Sant Pau i de la Santa Creu.

La casa de la vila es va construir el 1906 amb traces de línies sòbries al llarg de l’edifici. A l’interior el més destacable és la sala de plens.

La devoció mariana de Canet de Mar queda reflectida en el majestuós Santuari de la Misericòrdia, construït entre 1953 i 1857. El Santuari és molt conegut a tot el Maresme, perquè moltes parelles de nuvis aprofiten la majestuositat del temple per casar-s’hi.

Les façanes de cases modernistes com ara l’Ateneu Canetenc, les cases Roura i Serra Pujadas, l’edifici de l’Ajuntament, la casa Joaquim Floris, Can Puxan, les cases Carbonell i d’altres.

La Vil.la Flora és un bon exemple de les cases construïdes pels americanos. Té l´estil dels grans edificis del modernisme agrícola, per la seva elegància i el gran gust pels detalls.

Del Castell de Santa Florentina l´actual aspecte del castell és el fruit de nombroses reformes. Possiblement, els seus orígens es remunten a l´època romana. Després de convertir-se en una masia fortificada per aguantar les incursions i les ràtzies de l´època, segles més tard, al XVI, la casa forta es va tornar a ampliar amb més elements de defensa. Però la reforma més important va començar a finals del segle XIX, donant-li un aire medieval al castell gràcies a la introducció de peces del monestir del Tallat.

LA MEVA: a destacar els edificis d’estil modernista i el Santuari de la Misericòrdia .

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s