Cantallops

Cantallops és un municipi de la comarca de l’Alt Empordà. És un nucli agrupat entorn de l’església i les restes d’un castell medieval.

El terme municipal de Cantallops s’estén pel vessant meridional de la serra de l’Albera.

El lloc i l’església són esmentats el 844 en un precepte atorgat a favor del monestir de Sant Quirze de Colera, on consta que els monjos d’aquest cenobi havien poblat el territori i edificat l’església de Sant Esteve (de Cantalupis). El lloc pertanyia al comtat de Peralada.

El poble es va originar al voltant de l’antic castell de Cantallops, documentat des del segle XIII. Actualment només queden restes parcials, un fragment de la muralla i una única torre que, al segle XIX, fou reconvertida en campanar de l’església parroquial de Sant Esteve.

També cal destacar les restes del monestir medieval de monges agustinianes de Sant Bartomeu de Bell-lloc, diversos masos del segle XIX, diversos molins fariners, les fonts de la Muntanya i els béns del patrimoni natural com són les basses, els estanys i els prats de dall, que conserven una rica, rara i protegida vegetació.

LA MEVA: pendent de visitar el Castell de Requesens i dolmens de la zona. Població poc agraïda, dins un parc com l’Albera prou important.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització