Cardedeu

Al centre de la depressió prelitoral i emmarcat per muntanyes, el massís del Montseny pel nord i la serralada del Montnegre pel sud, hi trobarem Cardedeu, d’origen medieval, amb referència escrita data de l’any 941, quan apareix el nom de Carotitulo. A partir del 1272 se li va atorgar caràcter de batllia per Jaume I.

Interessant per els seus singulars construccions, pels seus espais verds i en gastronomia, els borregos (uns bescuits elaborats a base de farina, sucre, mantega, matafaluga i anís), són el símbol i especialitat de la vila.

Museu Arxiu Tomàs Balvey (c/Daurella, nº 1), on cal destacar el conjunt de la farmàcia Balvey i el seu petit jardí botànic de la mediterrània. És també Punt d’Informació.

L’Ajuntament de Cardedeu , és inscrit com a Bé Cultural d’Interès Local en l’Inventari del Patrimoni Cultural català.

L’església de Santa Maria va començar a ser edificada entres els anys 1581-1582 i acabada l’any 1698. Durant la seva història recent, l’església parroquial ha estat cremada dues vegades, l’any 1873 durant la guerra carlina i l’any 1939 al final de la Guerra Civil.

La capella de Sant Corneli i Sant Cebrià, de planta preromànic, és documentada des de l’any 1138. Actualment s’hi presenten regularment exposicions locals i d’art contemporani.

Cardedeu va tenir especial importància el fenomen de l’estiueig (senadors, alcaldes de Barcelona, diputats, banquers i altres professionals), que deixaren un valuós patrimoni arquitectònic ben conservat, amb les primeres viles construïdes l’any 1880.

En gran part d’aquestes construccions observareu a terra una rajola amb les indicacions de “Ruta del Modernisme d’Estiueig”, ja que Manuel Joaquim Raspall, considerat arquitecte modernista deixeble de Domènech i Muntaner i Puig i Cadafalch però amb criteri propi, va ser arquitecte municipal de Cardedeu l’any 1904.

L’edifici la Casa Viader (nº 10-14) d’estil noucentisme, és espectacular de veure’l.

El cementiri municipal, una petita joia modernista obra de l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall o bé als parc els Pinetons del mateix arquitecte.

A Cardedeu hi trobarem el castanyer més gran de l’Estat: el Castanyer de Can Cuc.

LA MEVA: Cardedeu és prou interessant. Edificis singulars i modernisme, entre altres punts a visitar.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s