Castell d’Amposta

Restes d’una fortificació d’època medieval, situada al casc antic d’Amposta, vora el riu Ebre i construïda sobre un assentament ibèric. El castell d’Amposta, construït pels àrabs al S.X, va veure l’època de major esplendor en ser conquerit per Ramon Berenguer IV, moment en que esdevingué la seu de l’ordre de Sant Joan de Jerusalem a la Corona catalano-aragonesa, i donant nom a la Castellania d’Amposta.

patrimoni-castellamposta-2

Després de successives guerres i expoliacions, s’instal·la a finals del S.XIX el primer molí arrosser de l’Ebre. La importància del seu llegat ens ha restat muda durant centenars d’anys, actualment s’ha recuperat els vestigis i l’esplendor d’èpoques passades. Avui dia l’àrea del castell d’Amposta, símbol històric de la ciutat, ens permetrà gaudir d’un espai més, com a punt urbà de lleure i d’equipaments públics turístics i culturals.

patrimoni-castellamposta-3

patrimoni-castellamposta-1

patrimoni-castelltortosa

Una sèrie de plafons informatius permeten al visitant realitzar un itinerari interpretatiu per l’interior del recinte del castell que mostren l’evolució històrica dels testimonis arquitectònics que queden, la base de la torre de Sant Joan, els fossats, els esvelts arcs apuntats de pedra arran del riu, l’antiga fàbrica de sabó, les sitges ibèriques, el molí de Cercós i diversos murs.

LA MEVA: tot amb plafons d’informació. 

FITXA TÈCNICA

+monuments