Castell de Burriac

El Castell de Burriac, és un castell que s’alça sobre el turó de Burriac, entre els termes de Cabrera de Mar i tocant al d’Argentona. Per la seva situació és molt visible des de bona part del Maresme central.

patrimoni.burriac1

És un castell medieval habilitat per a la visita, situat dalt d’un turó a 400 metres sobre el nivell del mar. Té sota seu un antic poblat ibèric.

patrimoni.burriac2

Es tracta d’un recinte murat de planta irregular que s’adapta al terreny escarpat. La part jussana presenta un bastió, al costat de la porta principal, i un recorregut de muralla que clou un pati interior, destinat a estances de servei, bestiar i magatzem al nord, i un altre al sud. La part sobirana, o de residència, dominada per la torre de l’homenatge, de planta circular, on és també la cisterna d’època romana reutilitzada, i la zona de sales nobles en la part central i de llevant, amb la capella de sant Vicenç, flanquejada per la gran sala d’armes gòtica al costat sud i una altra sala al nord.

patrimoni.burriac3

En general l’aspecte actual correspon al castell del segle XV. Només queden només alguns testimonis de les construccions del segles X-XI i la cisterna de l’època romana, que es va aprofitar en construccions posteriors.

A peu i per Argentona hi ha ruta senyalitzada, tot així, hi han diversos camins per anar-hi.

Recomenable el dies clars (sense calitxa) per gaudir del paisatge!

LA MEVA: excursió espectacular per les seves vistes panoràmiques. Sembla poca cosa pero puja, puja.

FITXA TÈCNICA

+monuments

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s