Castell de Castelldefels

Des de mitjans del segle XV, els pobles de la costa mediterrània estaven amenaçats pels pirates barbarescos, que van atemorir als habitants de Castelldefels. Per fer-hi front, al segle XVI es va fortificar la costa. Així, el 1550 i sobre els murs d’un Castell medieval anterior del qual no es conserven restes, es va començar a construir, el cos oriental del Castell, que avui en día és visible.

patrimoni.castelldefells11

patrimoni.castelldefells6

patrimoni.castelldefels1

El cim del turó és doncs un punt òptim per a l’ observació del massís del Garraf, la serra de Collserola, el plà de Barcelona, la muntanya de Montjüic, el Delta del Llobregat i la línia de costa.

patrimoni.castelldefels13

patrimoni.castelldefells2

patrimoni.castelldefels8

patrimoni.castelldefells3

L’església romànica de Santa Maria amb planta de creu llatina i tres absis al creuer. Originària del segle X, ha sofert nombroses modificacions posteriors, la més notable de les quals es va fer al començament del segle XII amb el reforç del creuer. En el segle XVI s’hi van fer ampliacions i al començament del XVIII, l’afegitó d’una nova capella.

patrimoni.castelldefels9

 

patrimoni.castelldefels11

La Sala institucional o Noble. Cal resenyar la xemeneia de pedra i escaiola decorada amb motius vegetals, També cal destacar el fris que decora la part superior de les parets, d’inspiració renaixentista.

patrimoni.castelldefells4

La Sala d’Esgrima està decorada a la part superior per una sèria d’escenes formada per medallons amb màximes escrites baix. A la part inferior hi ha quinze escenes més, que són reproduccions de gravats publicats en llibres en el segle XVII.

El conjunt arquitectònic del Castell, s’alça en els terrenys que un dia van ocupar un poblat ibèric i posteriorment una vila romana. El conjunt està format per l’Església i el Castell.

LA MEVA: aprofitant les jornades de portes obertes, hem pogut visitar els interiors d’aquest Castell. No cal dir que la visita és recomanable. 

FITXA TÈCNICA

+monuments

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s