Castell de Ribes

El castell de Ribes, també anomenat castell de Bell-lloc o castell de Sota-ribes, és una obra del municipi de Sant Pere de Ribes (Garraf) declarada bé cultural d’interés nacional.

Es tracta d’un edifici documentat des del segle X que està situat, dalt un petit turó escarpat, a la dreta de la riera de Ribes.

L’única resta del castell primitiu és la torre cilíndrica amb el parament exterior arrebossat de manera uniforme amb la interrupció de les obertures de la porta alta, situada a migdia, les finestres amb arc del darrer pis i una mena de desguàs situat a dalt, al SW. Aquestes obertures es consideren originals. A més, hi ha dues finestres quadrades i les portes que comuniquen amb la casa. La forma cilíndrica esdevé troncocònica a la part superior. Els merlets són força retocats.

La planta original del castell ha quedat molt reduïda i actualment, consta d’una torre i dues naus. De les restes conservades, són remarcables la torre de planta circular d’aproximadament 19 metres d’alçada i 7 metres de diàmetre, amb dos pisos coberts amb volta, una obertura d’arc de ferradura i merlets-

LA MEVA: conjunt monumental espectacular junt amb l’antiga església de Sant Pere de Ribes.

localització