Castell de Sant Iscle

El castell de Sant Iscle està composat per un recinte principal, de planta  rectangular i reforçat amb una torre rodona a cada cantonada, que fou ampliat més tard, a la banda de ponent, amb un nou cos d’edificacions. Mes a ponent, hi ha la capella i tot el conjunt està envoltat per un fossat defensiu.

vidresres_0174_phixrfotografia: F.Avellaneda

vidreres_0179_phixrfotografia: F.Avellaneda

vidreres_0181_phixrfotografia: F.Avellaneda

La major part de les construccions del castell que veiem avui daten dels segles XIII a XV. De la fortificació més antiga, dels segles XI-XII, només en queden les restes de la part romànica de la capella i de la torre de l’homenatge, que podem veure al centre del recinte principal. Aquesta torre, de 7.20 metres de diàmetre, va der enderrada al segle XII i la seva base es va fer servir de distribuidor del nou castell.

vidreres_0191_phixrfotografia: F.Avellaneda

El recinte principal és el castell construït al segle XIII sobre les runes de l’anterior. Es tracta d’una fortificació rectangular de 30 x 19 metres de superficie, reforçada amb una torre circular a cadascun dels 4 angles. La porta es trobava al costat de ponent i donava accés a una gran sala, des d’on es podia accedir al distribuidor i al pati, situats al centre de la fortificació.

vidreres_0182_phixrfotografia: F.Avellaneda

Cap al segle XIV el castell fou ampliat pel costat de ponent. Al segle XV, fou objecte de diverses reformes parcials, entre les quals destaquen la subdivisió dels espais i la construcció de l’actual cisterna.

Avui dia el castell està abandonat, i a part de netejar la vegetació no s’hi ha fet cap actuació de consolidació o excavació.

LA MEVA: podeu anar-hi caminant des de Vidreres. L’entorn natural és per disfrutar-ho.

FITXA TÈCNICA

+monuments