Castell de Sant Miquel

A l’est de la ciutat de Girona, en els primers contraforts de la serralada de les Gavarres, s’alça el turó de Sant Miquel amb el castell que porta el mateix nom.

patrimoni.stmiquel11

Aquest racó de les Gavarres és accessible tant des de Girona com des de Celrà i es troba relativament a prop d’ambdues poblacions.

patrimoni.castellstmiquel

patrimoni.stmiquel2

patrimoni.stmiquel3

patrimoni.stmiquel4

El cim d’aquest turó, de 395 metres d’alçada, és ampli i s’hi pot trobar una ermita mig enderrocada, una part de muralla medieval i la torre de guaita a la qual s’hi pot accedir a través d’unes escales de cargol. Des del cim de la torre ofereix una gran vista a totes direccions.

patrimoni.stmiquel9

patrimoni.stmiquel7

El castell es va construir durant el segle XV i durant la Guerra de la Independència va ser testimoni important dels setges que va patir Girona (1808-1809). Més tard, entre el 1846 i 1849 es van construir dues torres de tel·legrafia òptica , de les quals no en queden restes clares.

patrimoni.stmiquel10

Actualment, i després d’haver passat una primera fase de restauració, es pot visitar la torre de guaita i es poden observar l’ermita (mig enderrocada) i una part de la muralla.

LA MEVA: entorn natural espectacular i un castell una mica restaurat. Pujar-hi a peu des de Girona o Camporà és molt bonic.

FITXA TÈCNICA

+monuments