Castell de Tamarit

El castell de Tamarit, d’estil romànic, està situat sobre un promontori a la vora del mar Mediterrani en el terme municipal de Tarragona. Està envoltat de l’antic nucli medieval de Tamarit, que formava un petit llogaret entorn del castell del que queda molt poc. La muralla s’obria per quatre portes, de les quals es conserven dues, la de la Mora i la de la Creu.

tamarit2_phixrfotografia: F.Avellaneda

tamarit22_phixrfotografia: F.Avellaneda

El nucli urbà de Tamarit presenta dos sectors, el Raval o Puig , situat fora del recinte , i la Vila Closa , que protegia l’església parroquial , l’abadia , i les cases de tots dos senyors , conegudes amb el nom del castell de l’arquebisbe i del Catlin .

tamarit1_phixrfotografia: F.Avellaneda

La Vila Closa , declarada ben cultural d’interès nacional , és un antic nucli medieval emmurallat del que la primera referència històrica data de la segona meitat del segle XI .

tamarit5_phixrfotografia: F.Avellaneda

Amb la lluita reconquistadora contra els musulmans, la defensa de l’atac per mar de pirates i la protecció del comerç mediterrani van ser les raons per a la construcció d’una torre de vigilància, que avui dia es conserven les restes.

tamarit_phixrfotografia: F.Avellaneda

Al segle XII els senyors de Claramunt van construir el castell segons l’estil romànic. A la fi de segle van unir per matrimoni als Montoliu , i els descendents comuns d’ambdues famílies van adoptar com a cognom el topònim del seu senyoriu de Tamarit .

tamarit4_phixrfotografia: F.Avellaneda

Va ser al segle XIV , quan el castell es va destinar a la vigilància costanera per evitar l’atac dels pirates , i més endavant , durant el regnat de Pedro IV el Cerimoniós , es va envoltar el castell i la Vila Tancada amb una muralla que neix directament en les roques costaneres , protegint el seu flanc més exposat al mar.

LA MEVA: dues cales per veure el castell a banda i banda. El paratge natural és espectacular. Un racó molt bonic!

FITXA TÈCNICA

+monuments

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s