Castell de Tortosa

L’orde del Temple va néixer al segle XI, després de la Primera Croada, amb l’objectiu de protegir els viatgers que pelegrinaven a Terra Santa. A Catalunya, els templers van conquerir poblacions amb gran importància estratègica, com Tortosa i Miravet. 

patrimoni.tortosa2

patrimoni.tortosa9

Castell de la Suda de Tortosa punt estratègic per vigilar l’entrada d’embarcacions des del mar Mediterrani cap a les Terres interiors banyades per l’Ebre. Aquesta fortalesa d’origen musulmà sobresurt del nucli antic de Tortosa.

patrimoni.tortosa3

Amb l’ocupació cristiana, aquest castell esdevingué presó pública, i més tard, residència reial. L’estructura del conjunt, però, va patir fortes modificacions als segles XV i XVII, quan les exigències militars obligaren a ampliar el tram de muralles i a construir diversos fortins. Després d’anys d’abandonament, la Guerra Civil va acabar de destruir el recinte.

patrimoni.tortosa1

A principis dels anys 80 va ser restaurat i, en bona part, reconstruït, per acollir l’únic parador nacional de turisme de la demarcació de Tarragona.

patrimoni.tortosa6

De l’antiga edificació es conserven les muralles, arcades d’accés al recinte, la nau del polvorí, el pati d’armes i un important conjunt de galeries subterrànies, amb troballes d’origen romà, àrab, romànic i gòtic.

patrimoni.tortosa4

patrimoni.tortosa5

Declarat bé cultural d’interès nacional, se’n poden visitar parcialment les instal.lacions i les muralles. Des d’aquest castell s’obté una magnífica panoràmica de la ciutat de Tortosa, amb vistes  sobre la vall de l’Ebre i el massís del Port.

LA MEVA: vist els exteriors del castell. Impressionants panoràmiques. 

FITXA TECNICA

+monuments

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s