CASTELL DE VERDÚ

Al seu voltant es va començar a aixecar els carrers i places que ara formen el poble de Verdú, territoris conquerits per Ramon Berenguer I l’any 1055. L’any 1227 el castell va passar a mans de la Baronia de Poblet i fins a l’any 1835 amb la desamortització de Mendizábal (expropiació forzosa i posar al mercat mitjançant subasta pública – finals s.XVIII) i el castell es divideix en diferents parts.

DSC_0029_phixr                                                                                                            fotografia: F.Avellaneda

Al 1916 es duen a terme actuacions de reforç a la part més important i noble del castell, a la sala gòtica, zona comprada pel Patronat de St.Pere Claver i es converteix en Centre Cultura, Religiós i també Sindicat Agrícola de Verdú.

L’any 1988, l’Ajuntament de Verdú compra part del castell i duu a terme diversos treballs i obres de manteniment i rehabilitació a la Torra de l’Homenatge.

Actualment s’han acabat la 2a.Fase d’obres consistents en la reforma estructural del Castell, des dels fonaments fins les taulades.

LA MEVA: només he vist els exteriors.

FITXA TÈCNICA

+monuments

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s