Castell-Palau de Sant Mori

El castell-palau de Sant Mori va ser construït al segle XV, sobre les ruïnes d’una edificació anterior. Al segle XVI, es va dur a terme la seva primera i més important remodelació, va atorgar el caràcter i l’aspecte gòtic-renaixentista que podem admirar en l’actualitat.

El castell ha estat testimoni i protagonista de diferents avatars històrics, essent el de major rellevància l’estada entre els seus murs de la reina Juana Enríquez i del seu fill Ferran, que passaria posteriorment a la història com Ferran el Catòlic, impulsor, juntament amb la seva esposa Isabel, del viatge que va culminar amb el descobriment d’Amèrica per part de Cristòfol Colom.

castellsantmori1_phixrfotografia: F.Avellaneda

La Reina Juana va viatjar a Sant Mori des de Castella, per tal d’assumir el comandament de les tropes durant diferents episodis bèl.lics que van tenir com a marc l’avui apacible Empordà. L’anomenada «estada de la reina Juana» segueix sent actualment l’habitació principal de les quinze que el castell posa a disposició dels seus visitants.

Des del segle XV fins als nostres dies, el castell ha estat propietat de la mateixa família, els actuals representants són en conseqüència descendents del senyor feudal que ho va aixecar.

LA MEVA: vist els exteriors, potent edificació.  Construcció molt visible en la panoràmica de la població. Actualment hi ha hostatgeria. 

FITXA TÈCNICA

+monuments

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s