Castellar de n’Hug

L’església parroquial de Santa Maria, del segle XI, és d’estil romànic. Tot i que ha sofert algunes reformes al llarg dels anys. Excepte la porta, el campanar, i un tros de paret interior d’estil romànic, com ja hem comentat, la resta és neoclàssica.

Museu del Pastor, ofereix un recull d’informació sobre el passat, present i futur del pastor; i un conjunt d’objectes del passat utilitzats per l’home de muntanya per la subsistència: estris, guarniments pels animals, utensilis de pastors.

A finals del segle XIX, el comte Güell, mecenes de l’arquitecte Antoni Gaudí, va encarregar la construcció de la que seria la primera fàbrica de ciment pòrtland a Catalunya. La va fer construir a la zona del Clot del Moro del municipi de Castellar de n’Hug, per aprofitar la pedra calcària de l’indret. En aquests moments la fàbrica s’ha convertit-se en el Museu de la fàbrica Asland de Castellar de n’Hug i formant part del Sistema del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Un cop visitat el poble, es pot anar a veure les Fonts del Llobregat, naixement d’un dels rius més importants de Catalunya. S’hi pot arribar amb automòbil, encara que és recomanable anar-hi a peu pel camí marcat que surt del poble, on hi anirà trobant indicacions de vegetació i fauna de la zona. El naixement del riu és digne de ser visitat per la seva espectacularitat, sobretot en temps d’aigües abundoses.

Fer excursions i itineraris pels voltants del municipi de Castellar de n’Hug de gran bellesa paisatgística i de gran riquesa faunística i vegetal, part del  terme es dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

LA MEVA: el gran atractiu són les Fonts i la fàbrica Asland. El poble bonic i la natura exuberant.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Berguedà

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s