Castellfollit de la Roca

Castellfollit de la Roca és un poble d’aproximadament 1.000 habitants i menys de 1km2 de superfície, fet que ho converteix en un dels municipis més petits en extensió de Catalunya.

El petit terme municipal està limitat per la confluència dels rius Fluvià i Toronell, enmig dels quals s’aixeca l’espectacular penya-segat basàltica.

El perfil de l’església i les cases penjant damunt de la penya-segat basàltic, a tocar el precipici, s’ha convertit en una de les imatges més fotografiades i pintades de Catalunya.

El penya-segat de basalt on d’assenta el poble té més de 50 m d’altitud i gairebé un quilòmetre de longitud, i és la conseqüència directa de l’acció erosiva dels rius Fluvià i Toronell sobre les restes dels corrents de lava procedents de les erupcions volcàniques que van tenir lloc milers d’anys.

El barri vell de Castellfollit de la Roca, d’origen medieval, està format per places i carrers estrets i ombrívoles. Les cases són, en la seva major part, construïdes amb pedra volcànica.

La visita al Pont romànic, les Baumes  de Caxurma o l’Ermita de la Devesa senyalitzats, són complements ideals a la teva visita.

LA MEVA: la imatge de l’edifici de l’Ajuntament pendent d’acabar per suposades irregularitats i d’estructura molt moderna, no és més que un petit reflex de no fer les coses prou bé. Em refereixo al pràcticament únic carrer del barri vell i en el seu interior, amb construccions no apropiades per un poble que ven una imatge d’edificis típics de pedra fosca.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s