Colera

Colera és un municipi de la comarca de l’Alt Empordà.

El primer document en què apareix el topònim Colera és en l’acta de consagració de l’Església de Sant Quirze, l’any 935: «Vallen quam vocant Colera». En els lliurament d’uns alous fets pel comte Guspert d’Empúries al cenobi de Sant Quirze, l’any 931, la vall de Colera és anomenada Valle de Collera. El topònim de Colera prové, possiblement, del llatí collis, que significa coll, turó.

És un poble de costa, situat entre Llançà i Portbou, i l’economia principal que té és el turisme.

Té platges molt boniques, com ara la de Garbet, la del Burró, la de les Assutzenes, la de les Portes, la dels Morts, la d’en Goixa i la cala Rovellada.

El centre neuràlgic del poble és la Plaça Pi i Margall, on hi ha l’ajuntament, una botiga, l’estanc, els bars La Plaça, Passi Passi i Floreta, que estan oberts tot l’any.

Els dos carrers principals són el Carrer Francesc Ribera (a causa de l’alcalde Francesc Ribera) i el carrer del Mar, que travessen tot el poble i desemboquen a les platges.

El monestir de Sant Quirze de Colera és una abadia benedictina de l’antic comtat d’Empúries, dins els límits del bisbat de Girona, situada a l’actual terme municipal de Rabós (Alt Empordà).

LA MEVA: població poc atractiva en quan al seu nucli urbà. Les platges i les seves aigües transparentes, són espectaculars.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització