Cortsaví

Cortsaví (la forma oficial francesa és Corsavy) és un poble del Vallespir (Catalunya Nord) situat al vessant meridional del massís del Canigó, a la comarca natural de l’Alt Vallespir.

corsavy2

Situat en el centre del terç sud-oriental del terme, a la zona menys muntanyosa, el poble de Cortsaví, antigament anomenat també la Baronia o el Feu, està situat en el vessant meridional de la carena que separa la vall del Riuferrer de la del Còrrec de la Coma de l’Obra; aquest darrer és el que, just al límit dels termes de Cortsaví i de Montferrer, obre les Gorges de la Fou, compartides per les dues comunes esmentades.

corsavy7

És un poble d’hàbitat bàsicament dispers, amb dos barris primigenis organitzats a l’entorn del turó on es trobava el Castell de Cortsaví.

corsavy6

Dalt d’un turó a poca distància del poble es troba la Torre de Cortsaví, del segle XIII. És una bella torre cilíndrica que servia de reforç de les defenses del Castell.

corsavy1

corsavy3

L’església de Sant Martí de Cortsaví , antiga parroquial, romànica, està situada a una certa distància a llevant del poble.

corsavy4

corsavy5

corsavy8

El poble de Cortsaví, molts anys amb poc creixement demogràfic, s’ha ampliat modernament a partir de les urbanitzacions que s’hi han creat.

LA MEVA: bonica població, a la seva esquena el Canigó i al davant el mar (en un dia clar).

FITXA TÈCNICA