Cubelles

Cubelles és una vila i municipi de la comarca del Garraf, situada a 50 km de Barcelona, la darrera població de la zona costanera de la província i de la comarca per la part del sud. Hi passa i desemboca el riu Foix.

Les platges: Platja LLarga, de la Mota de Sant Pere, de les Salines i de les Gavines, componen tres quilòmetres de litoral.

L’església de Santa Maria de Cubelles, data de 1737 i el seu campanar de 1765. És de planta rectangular amb tres naus dividides en trams marcats pels contraforts exteriors. La façana imita un encoixinat de pedra.

Castell de Cubelles o el casal dels marquesos d’Alfarràs: Va ser edificat en 1675 sobre les restes de l’antic castell de Cubelles. S’ha restaurat recentment i l’Oficina de Turisme proporciona visites guiades el primer cap de setmana de cada mes. A més, també s’hi pot visitar una exposició dedicada al pallasso Charlie Rivel.

Els Safareigs públics de Cubelles al carrer del Raval.

Can Travé, és una edificació d’estil romàntic. S’hi trobaven una biblioteca de mitologia clàssica i un gabinet d’Història Natural impulsats per Federic Travé. En l’actualitat ja no pertany a la família Travé. Propietat municipal en projecte de restauració, no obstant això puntualment, s’han organitzat actes als seus jardins.

LA MEVA: població mitjana amb millores visibles.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització