Desembocadura de La Tordera

La Tordera és un riu que neix al Montseny entre les Agudes i el Matagalls i desemboca al mar Mediterrani, tot formant el delta del la Tordera, entre Blanes i Malgrat de Mar.

La Tordera neix a la Font Bona, en el Coll de Sant Marçal al Montseny. Té un recorregut de 61,5 km i és de règim torrencial. Es diu que el seu delta té una superfície de 8 km². La conca de la Tordera i els seus afluents tenen una superfície total de 894 km². Els corrents subterranis són molt més importants que els superficials, ja que a l’estiu no porta aigua a la part baixa (superficialment), i en treuen l’aigua molts dels pobles propers.

La desembocadura de la Tordera és una zona humida de Catalunya considerada un espai d’interès natural, i situada dins l’espai de la Xarxa Natura 2000 ES5110007, que s’anomena «Riu i Estanys de Tordera».

El riu Tordera forma a la seva desembocadura una llacuna aïllada del mar per una barra de sorra i còdols, i constitueix un espai d’elevat interès, especialment per als ocells migratoris que utilitzen la zona com a punt de repòs i refugi en èpoques migratòries.

Pel que fa a l’avifaune, s’hi observen espècies com el bernat pescaire (Ardea cinerea), el martinet de nit  (Nycticorax nycticorax), el blauet (Alcedo athis), la xivitona (Actitis hypoleucos), el martinet ros (Ardeola ralloides) i el corriol petit (Charadrius dubius), entre d’altres.

FB_IMG_1621927380962

LA MEVA: espai millorable en la seva protecció.

FITXA TÈCNICA

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s