el Born

Després d’unes primeres actuacions arqueològiques efectuades el 1994, fou l’any 1998  que es féu evident el potencial de les restes del subsòl del Born.

born9fotografia: F.Avellaneda

born2fotografia: F.Avellaneda

born3fotografia: F.Avellaneda

El jaciment del Born és únic a Europa, per les dimensions, per l’estat de conservació i per la seqüència cronològica que presenta. Però el que encara el fa més excepcional és el fet que s’ha pogut completar les dades arqueològiques amb la documentació notarial conservada, que proporciona detallades descripcions dels interiors de les cases, els noms de les families que hi van viure i el dia a dia de la seva activitat professional, personal i ciutadana.

La Guerra de Successió

1714fotografia: F.Avellaneda

L’Any 1700, Carles II d’Hamburg morí sense descendència. Declarà hereu a Felip V. Les principal potències europees van consederar que Lluís XIV podia unificar França i Espanya i estendre el seu projecte de dictadura absoluta universal. Així doncs, el 1701 l’imperi austríac, Anglaterra i les Províncies Unides van signar el Tractat de l’Haia i poc després van declarar la guerra a França i Espanya.

born5fotografia: F.Avellaneda

born7fotografia: F.Avellaneda

BORN6 (1)fotografia: F.Avellaneda

El contex internacional propicià la dissolució de l’aliança i valoraren la conveniència de signar la pau. Es signar el Tractat de Gènova, l’any 1705, segons el qual els anglesos  es comprometien a garantir la pervivència de les lleis catalanes.

Per la Pau d’Utrecht anglesos i holandesos es reiraren i abandonaren els catalans. Així les tropes bornòniques ocuparen progressivament Catalunya fins assetjar Barcelona, que capitulà l’onze de setembre de 1714.

LA MEVA: espectacular jaciment històric, amb audiovisual i exposició d’estris, fabulós!

FITXA TÈCNICA

+restes patrimonials

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s