El Far de l’Empordà

El municipi de El Far d’Empordà està situat al bell mig de la plana de l’Empordà, a la riba dreta del riu Manol, a llevant de la capital de comarca,Figueres.

EL terme municipal és travessat per diversos camins que concorren al nucli urbà i, des d’aquest, s’estenen pel territori de forma radial

El Far d’Empordà és citat per primera vegada l’any 844 amb el nom de: FARUS.

L’any 1299 el comte d’Empúries Ponç Hug IV hi fou construir un castell, i successivament fou fortificat el poble per la seva situació estratègica en mig de la plana de l’Empordà.

Al municipi destaca l’església de Sant Martí del Far d’estil romànic construïda durant els segles XII i XIII, a la porta conserva encara ferramentes d’època romànica. A l’exterior destaquen gàrgoles en els seus extrems superiors. Probablement va formar part de l’antic castell ja que es situa en la part més alta de la població.

Les escasses restes del castell del Far estan situades al mateix indret on s’alça l’església fortificada i coronada amb una corsera i, al seu voltant, alguns trams de l’antiga muralla. Una mica més avall hi ha un gran mur atalussat que també deuria formar part del recinte murat.

LA MEVA: molt pepita població, ben arregladeta. L’església esbelta i fortificada.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització