El Vendrell

L’origen històric de la capital del Baix Penedès l’hem de cercar en la conquesta d’aquesta part de la comarca durant el segle X i la cessió de diversos dels seus pobles al monestir de Sant Cugat per a la seva repoblació. El lloc apareix per primera vegada el 1037 en una concòrdia signada per l’abat, on s’esmenta el rec que hi ha davant Venrel. Durant la segona meitat del segle XII l’abat de Sant Cugat atorga una carta de poblament.

La proximitat del camí ral (la traça de la Via Augusta que seguia direcció Tarragona) va afavorir el seu desenvolupament com a nucli de població.

Molts són els llocs d’interès, el Museu Arqueològic, Museu Deu, Casa Museu Angel Guimerà, Casa nadiua de Pau Casals o la Fundació Apel.les Fenosa.

L’església parroquial del Vendrell  Vendrell és dedicada a Sant Salvador. L’exterior és format per una façana amb tres cossos. El central conté la porta principal, una gran rosassa i és rematat per un arc de mig punt. L’interior consta d’una nau central amb capelles laterals (tres per banda).

En aquesta localitat va néixer el 29 de desembre de 1876, el violoncel·lista, compositor i pacifista Pau Casals. En el cementiri del Vendrell descansen les seves restes. Al barri de San Salvador del Vendrell, al costat de la platja, es troba la Casa-Museu de Pau Casals, enfront d’un auditori batejat amb el seu nom.

Situades a 3,5 km de la vila, les platges dels barris marítims de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs constitueixen una de les principals atraccions del municipi.

LA MEVA: població molt interessant. Les pintures en les façanes properes a l’església, fan d’un racó un entorn simpàtic i agradable als visitants.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Baix Penedès

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s