Els Ports

  • Parc Natural declarat l’any 2001
  • Reserva Natural Parcial de les Fagedes dels Ports
  • 35.050 hectàrees de Parc Natural
  • Inclou 861 hectàrees de reserves naturals
  • 205 hectàrees de Refugi de Fauna Salvatge
  • Classificació d’espais naturals

Els Ports són les muntanyes situades entre les províncies de Tarragona, Terol i Castelló i lloc de contacte entre les comarques del Baix Ebre i el Montsià a l’ést, la Terra Alta, el Matarranya i el Baix Maestrat.

ports2_phixrfotografia: F.Avellaneda

Són un refugi de moltes espècies tant de flora com de fauna, especialment les poblacions de faig que aquí tenen l’enclavament més meridionals.

ports7_phixrfotografia: F.Avellaneda

L´any 1992, la part catalana d’aquest territori es va incloure al Pla d´Espais d´Interés Natural, aprovat pel Govern de la Generalitat, i finalment el 12 de juny de 2001, amb la declaració del Parc Natural dels Els Ports i la reserva natural parcial de les Fagedes dels Ports.

ports3_phixrfotografia: F.Avellaneda

La màxima altitud dels Ports és el Mont Caro de 1.447 m. (cota de la província de Tarragona) i el Tossal d’En Canader de 1.396 m. (cota del Matarranya a la Franja).

1604890_10152757662217814_168363677_n

Si hi ha quelcom que caracteritza és la seva fauna i l’espècie més emblemàtica les cabres salvatges (capra hispànica) amb una important població de cinc mil exemplars, gràcies a la creació de la Reserva Nacional de Caza l’any 1996. 

ports4_phixrfotografia: F.Avellaneda

És una zona molt muntanyosa que abasta més de vuit-cents quilòmetres quadrats. El relleu és calcari, extremadament complex amb múltiples serres, pics, escarps, cingles,  valls profundes i formacions rocalloses. Espais naturals idonis per a la pràctica del turisme actiu com el barranquisme, BTT, caiac, cicloturisme, escalada, senderisme, entre altres. 

LA MEVA: El reconeixement merescut com un dels espais naturals més significatius de Catalunya. Hi he estat diverses vegades. És un lloc molt bonic i espectacular. 

LO PORT!

FITXA TÈCNICA

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s