Embassament de Santa Fe del Montseny

*Presa: alçada 24m i base 14m

*Capacitat: 899.000 m3

El pantà de Santa Fe és un embassament que pertant a la riera de Santa Fe (conca del riu la Tordera), creat per una presa situada al municipi de Fogars de Montclús, a la comarca del Vallès Oriental.

La presa va estar abandonada durant molts anys. Va ser construïda als anys 20.

Des que PICSSA es va fer càrrec de la presa s’han portat a terme tot un seguit d’actuacions de reparació i manteniment: impermeabilització de nombroses filtracions, tractant el parament d’aigua amunt; rehabilitació de la coronació de la presa; rehabilitació de les dos centrals; reparació del desguàs de fons i col·locació d’una segona comporta; instal·lació d’un grup electrogen i il·luminació de la galeria.

A principis del segle XX, Ramon de Montaner, un editor de Barcelona, va comprar la vall de Santa Fe a la família Alfaras de Sant Celoni. Montaner volia construir un hotel de luxe les obres del qual van començar en 1910.

Com que no hi havia electricitat, va fer construir una presa prop del nou edifici que avui es coneix com l’EstanyolL’Estanyol aviat va ser insuficient i el 1920 es va iniciar la construcció d’un segon pantà que va ser acabat el 1935. Aquest és l’actual Pantà de Santa Fe.

LA MEVA: un entorn privilegiat, molt conegut i dins un Parc Natural de primer ordre.

FITXA TÈCNICA