Erill la Vall

Erill la Vall és un dels pobles que formen el terme municipal de la Vall de Boí, a l’Alta Ribagorça. Fins al 1996 pertangué al municipi de Barrauera, quan canvià el seu nom per l’actual.

El nucli antic d’Erill la Vall està declarat Bé cultural d’interés nacional. El nucli antic del municipi està situat a 1255 metres d’altitud, al fons de la vall de Boí, a la dreta de Tor, al peu del pic d’Erill de 2627 metres. El nucli de població es troba en un replà elevat sobre la riba dreta del riu Noguera de Tor.

Del conjunt sobresurt l’església de Santa Eulàlia d’Erill la Vall, el campanar de la qual és una important fita visual i el seu cementiri annex. L’església és un notable edifici romànic del grup de la vall de Boí, d’una sola nau, amb cobertes de fusta, absis semicircular i dues absidioles al costat de la nau, pòrtic i campanar quadrat.

Centra el poble l’església romànica de Santa Eulàlia d’Erill la Vall, al costat de la qual es troba el Centre d’Interpretació del Romànic de la Vall de Boí.

LA MEVA: dia espectacular, colors, neu, sol i com no, una població ben bonica i una església romànica de primera categoria.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Alta Ribagorça