Escunhau

Escunhau és un petit poble de la vall d’aran. Es troba a poc més de dos quilòmetres a l’est de Vielha, en direcció a Vaquèira.

Té un interessant nucli urbà amb carrers entrellaçats costa amunt on destaquen vàries cases de pedra, del més pur estil aranès, algunes de les quals s’han aprofitat per al turisme rural. Entre aquestes cases es troba la més antiga de la Vall d’Aran, Ço de Perejoan, construïda l’any 1393 i declarada actualment Bé d’Interès Cultural.

Sobretot, trobem els atractius de l‘església de Sant Pèir en els testimonis arquitectònics i escultòrics que li queden del passat romànic: l’estructura de la nau, la portalada i la pica baptismal.

La seva església parroquial està dedicada a Sant Pere, i en ella destaquen la seva portalada i el Crist Crucificat del timpà, que guarda algunes similituds amb el de Sant Miqueu de Vielha i el de Sant Martí de Tours de Gausac. Del temple original queda poc. A l’exterior tan sol la portada nord. Però és més que suficient com para no passar de llarg i prendre un bon nombre d’imatges.

LA MEVA: l’església de Sant Pèir d’Escunhau per a mi el més interessant d’aquesta població.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Val d’Aran