Figaró

El municipi de Figaró-Montmany és al nord de la comarca del Vallès Oriental (Països Catalans), a 320 m d’altitud i al bell mig de l’angosta vall o congost que va donar nom al riu que la solca.

Sant Rafael i Santa Anna de Figaró-Montmany és la parroquia i està inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Al poble encara podem trobar antics edificis com l’Hostalet de la Merceria (del segle XII), el modernista edifici de l’hotel Congost (segle XX), el castell del Rubinat (XIX) o l’esglèsia de Sant Rafael i Santa Ana (segle XIX).

Les escales de l’Àngelus són l’element més emblemàtic del patrimoni arquitectònic del nucli urbà del Figaró. Dissenyades per l’arquitecte Amadeu Llopart i Vilalta i construïdes entre els anys 1928 i 1931, formaven part d’un projecte de connexió a peu entre l’estació de ferrocarril i la part alta de la població, enfilada a la falda del Montseny.

La carretera del segle XIX fou substituïda després com a principal via de comunicació del terme per la nova N-152 (actual C-17). Inaugurada entre els anys 1986-1987, l’obra va suposar la conversió de l’antiga carretera en una veritable autovia que ha esdevingut una de les vies més transitades de Catalunya.

LA MEVA: la C-17 fa que Figaró sigui de vegades un municipi de pas. Amb pocs atractius patrimonials pero una volteta no està malament.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s