Figueres

El nom actual deriva de Ficaris, de l’època visigoda i no va ser fins el segle XIX se li va ser concedit el títol de ciutat.

Noms propis de Figueres són: Narcís Monturiol inventor de la nau submarina Ictineo i Salvador Dalí, pintor surrealista.

Figueres gaudeix d’una situació privilegiada, a la cruïlla de la principal via de comunicació que va des de Barcelona al Rosselló (França) , la ruta que condueix de la costa empordanesa a l’interior del Prepirineu. Aquesta situació l’ha convertit, des d’antic, en un punt de trobada i d’aturada, de viatgers i comerciants.

L’església de Sant Pere de Figueres d’estil gòtic es troba situada a la plaça de Sant Pere. Les restes més antigues que es conserven daten del segle X i XI, la part d’un mur de la cara nord amb una espitllera. A finals del segle XIV, s’aixecà una nova església d’una sola nau que es construí sobre l’edifici romànic.

El Teatre Jardí de Figueres és un edifici Noucentista, construït  en l’any 1914 amb una forta carga històrica.                                                                                                       

El Museu del Joguet de Catalunya es va inaugurar l’any 1982 a les dependències de l’antic Hotel París a la Rambla de Figueres. El Museu exhibeix més de 4000 peces.

El Teatre-Museu Dalí, inaugurat el 1974, va ser construït sobre les restes de l’antic Teatre de Figueres, i conté un ampli ventall d’obres que descriuen la trajectòria artística de Salavdor Dalí (1904-1989).

Situat sobre un turó, al final de la Pujada del Castell, el Castell de Sant Ferran  és una fortificació militar de grans dimensions (32ha) construïda al segle XVIII sota les ordres de diversos enginyers militars, El Castell de Sant Ferran, que tenia una capacitat per a 6.000 homes, és un element patrimonial de primer ordre, el monument de majors dimensions de Catalunya i la fortalesa més gran del segle XVIII amb baluards d’Europa.

LA MEVA: pel meu gust Figueres és una ciutat no gaire maca, anàrquica en els seus carrers i tràfic rodat, sempre em perdo. Tot així, els punts d’interés són molt importants. 

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s